Referenties

Toen wij eind 2015 door langdurige uitval van een collega een uitdaging hadden op ons Klant Contact Center, was het een logische keuze om Ingrid te benaderen.

Wij wisten door een eerdere interim-klus al precies wat wij aan haar hadden en Ingrid maakte dat opnieuw waar: in de rol van key-user en testcoördinator stelde zij snel weer orde op zaken. Aansluitend heeft zij een individueel coachtraject gedaan met onze teamleiders. Zij hielp hen inzicht te krijgen en vorm te geven aan de nieuwe rol die van hen gevraagd werd.

Dit doet zij op een voor haar zo kenmerkende manier: met rust, vanuit vertrouwen, met goede theoretische kennis als onderbouwing en vooral met een flinke dosis humor. Maar onderschat haar daadkracht niet: zij legt de vinger precies op de zere plek en neemt geen genoegen met een passieve houding. Een formule die bij Bindinc. in verschillende situaties tot succes heeft geleid.

 

Ingrid heeft als lokatiemanager van de Servicedesk binnen Rabobank Nederland Groep ICT in Eindhoven een vliegende start gemaakt.

De  3 kernbegrippen die Ingrid typeren:

Stijle leercurve: heeft snel door wat er speelt en waar actie nodig en waar niet: sterk analytische rapportages.

Flexibele harde werker: is heel autonoom  als het gaat om pieken en dalen in de werkdruk: just do it mentaliteit.

Bijzonder prettige samenwerker: heeft een heel natuurlijke manier om met een divers pluimage samen te werken en toch zichzelf te blijven en resultaten neer te zetten.  Kortom het was heel vruchtbaar en plezierig samenwerken.

 

Bindinc. heeft Ingrid in de loop van 2013 ingehuurd vanwege haar expertise op het gebied van klantcontacten. Bindinc. is in 2012 gestart met de implementatie van een nieuw CRM/Campagne management en Abonnementen Beheersysteem.

Ingrid heeft een belangrijke rol gespeeld binnen het KlantContactCentrum van Bindinc. waar de gevolgen van de implementatie voor mensen en processen over de volle breedte moesten worden ingericht en uitgevoerd. Ze beschikt over de juiste kennis en vaardigheden om mensen op een positieve manier te helpen de verandering door te voeren.

 

Ik heb Ingrid in het afgelopen half jaar bij ING ervaren als een voortvarende collega, die pragmatisch en snel te werk gaat. Als Ingrid een klus in handen heeft pakt ze die met optimisme en doortastendheid aan en voor je het weet is de klus geklaard.

Hierbij heeft ze inhoudelijk veel kennis van, en ervaring met, klachtmanagement. Ingrid heeft een hart voor de zaak en legt makkelijk verbinding met mensen.

Hierdoor wordt zij als heel plezierig in de samenwerking ervaren en krijgt ze veel voor elkaar. Een prettige combinatie van resultaatgedrevenheid met oog voor de omgeving!´

 

Ingrid is een doortastende manager die heel snel de vinger op zere plek weet te leggen.

Denkt in oplossingen en heeft het vermogen om haar enthousiasme op haar mensen over te brengen.

Denkt vanuit de beleving van haar medewerkers maar verliest daarbij zeker niet de bedrijfsdoelstellingen uit het oog.

Bij Ingrid denk ik aan: hard werken, teamwork en resultaatgerichtheid met een warme touch!´